Een gastronomisch boek dat twee culturen bij elkaar brengt, mooi toch! De Zuid-Afrikaanse schrijfster Marita Van der Vyver woont met haar Franse echtgenoot en kinderen al jaren in de Provence. Geleidelijk aan heeft ze al het lekkers en de finesses van de Franse keuken leren kennen en waarderen. Maar wanneer ze even achterom kijkt stelt ze vast dat van een aantal Franse gerechten een enigszins vergelijkbare Zuid-Afrikaanse versie bestaat. Uiteraard komen beide op tafel en worden ze ook beschreven in deze leuk-om-lezen uitgave.
Marita Van der Vyver heeft haar kookervaringen in de Provence gebundeld volgens de seizoenen. Uiteraard maakt ze gebruik van de ingrediënten die de onderscheiden jaargetijden te bieden hebben. Hoe lekker de Zuid-Afrikaanse versies van sommige Franse gerechten ook ogen, samen met de auteur stelt de lezer vast dat de Franse keuken toch meer te bieden heeft. Zulks is mede toe te schrijven aan de veel grotere variatie aan ingrediënten (kazen, paddenstoelen, wijnen, …).
Dank zij de prettige, verhalende schrijfwijze van de auteur smaken de gerechten minstens even lekker dan wanneer dit een dure uitgave zou geworden zijn, rijk aan prachtige foto's.