Het uitgangspunt van deze gids is een rustige wandeling door het zuidelijke deel van Bombay, waarbij onderweg bijzonder veel haltes zijn waarbij er uitermate lekker te smikkelen valt van de moderne Indiase keuken. Tegelijkertijd zijn het wandelen en smikkelen opgedeeld in dagdelen met telkens de geschikte bijhorende recepten. Neen, het is niet de bedoeling dat je de talloze schotels proeft tijdens een wandeling.
Vooral nu het moeilijk is om verre reizen te maken, beleef je deze wandeling (en de bijhorende sfeer) vooral in gedachten en gaat alle aandacht naar de gerechten en de mooie foto's erbij. De gerechten en hun receptuur vormen immers de hoofdbrok van deze smakelijke wandeling doorheen de dag. Genieters hebben duidelijk behoefte aan een meer gedetailleerde dagindeling. Na het ontbijt volgen nog de ochtendsnacks, na de lunch komen de frisse middagdrankjes, na het eerste diner volgen hier ook nog een tweede en een derde om vervolgens af te sluiten met desserts.
Spitsen we ons even toe op de duidelijk beschreven recepten met enkele voorbeelden. Havermout met banaan en dadels, Chili-pomelosalade, Okra-frieten, Zachte krab masala, Spicy lamskoteletjes, Ananas-zwarte-pepercrumble, ... Ja, ook de Britse invloed is nog duidelijk aanwezig, maar de Indiase aanpak maak ze zoveel lekkerder.
Je zou naar Bombay vliegen voor zoveel lekkers, maar deze uitgave helpt je ook om een stukje Bombay naar je eigen keuken te brengen.
Ondertitel: "Modern Indiaas kookboek met zeer subjectieve eetgids door Bombay".