De Thaise keuken neemt al meerdere decennia een vaste plaats in bij ons horeca-landschap. Thuis zelf die ingrediënten en gerechten bereiden gebeurt met enige aarzeling. De smaken en geuren zijn zo gevarieerd dat amateur-koks en andere liefhebbers twijfelen of het hen wel zal lukken. Deze bijzonder rijkelijk geïllustreerde uitgave moet hen over die aarzeling heen kunnen helpen.
Dokkoon Kupueak van restaurant Boo Raan deelt enthousiast een zestigtal traditionele recepten uit haar regio van herkomst; het noordoosten van Thailand. Dat haar restaurant een Michelinster heeft en geprezen wordt door Gault & Millau is beslist niet alledaags.
Deze kleurrijke publicatie heeft een mooie layout, overvloedig voorzien van foto's, waaronder behoorlijk wat met de auteur-kok aan het werk. De ware liefhebber van Thai-kookkunst zou er beslist geen bezwaar tegen hebben om een aantal van die mooie foto's in te wisselen voor nog meer recepten. Zowel vlees-, vis- als groentegerechten komen aan bod. Daarnaast zijn er aparte hoofdstukken over wokken, bijgerechten en sauzen / dressings. Helemaal achteraan ontdek je bovendien een aantal smaakmakers.
Om volop van te genieten.
Ondertitel: "Sharing gerechten van Dokkoon Kapueak".