Onlosmakelijk verbonden met de uiterst eenvoudige levensstijl van de Amish is hun keuken. Je zou hen misschien wel de voorlopers van de trend van "slow food" kunnen noemen. Binnen de Amish zijn er verschillende overtuigingen of strekkingen die variëren van zéér behoudend tot iets minder behoudend. Die verschillen weerspiegelen zich ook in hun gerechten: haal je in de supermarkt al dan niet bepaalde meer hedendaagse ingrediënten.
In deze uitgave komt vooral de keuken van de "Old Order Amish" aan bod, misschien best te omschrijven als gematigd conservatief. Wie van de klassieke Duitse of Engelse keuken houdt ontdekt meermaals gelijkenissen of verbanden met wat er bij deze Amish op tafel komt. Ingrediënten van eigen teelt genieten absoluut de voorkeur. De auteur, die zich "kookdominee" laat noemen laat zich weleens meeslepen door zijn enthousiasme. Een zinsnede als "paardenbloemblad zit barstensvol goede mineralen" moet je met een enorme schep zout nemen. In werkelijkheid zijn er immers slechts sporenelementen van die mineralen aanwezig. De lezer heeft overigens het raden naar wat die "goede" mineralen zijn.
De hier voorgestelde gerechten ogen lekker en voedzaam, soms een tikkeltje ongewoon, zoals bijvoorbeeld Bieten in sinaasappelsaus. De voorgestelde Spinaziesoep lijkt aanlokkelijk, net als de Citroenpudding, de Kokoswortelcake of de Knoflookkip met kaas. Ik wil meteen proeven van deze en tal van andere bereidingen. Smakelijk!
Ondertitel: "Het geheim van eenvoudig leven".