DE PASTINAECK


Book DE PASTINAECK
  • Auteur:
  • ISBN: 9789077740576
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 222
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 24,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 28/12/2009
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: De Boekenmakers
  • Verdeeld door: Denis
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE PASTINAECK Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE PASTINAECK Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Annelie van den Bos en Rianne Sleeuw waren in 2009 de winnaars van "Mijn tent is top", een televisieprogramma met meer inhoud en stijl dan wat Vlaamse kijkers opgedist krijgen in aanverwante wedstrijden. Alleen al het concept waarmee de beide dames de overwinning in de wacht sleepten verdient alle waardering: eten zoals de natuur het bedoeld heeft, met andere woorden in het juiste seizoen die groenten en aanverwanten gebruiken die dan rijp zijn. Dat betekent niet dat de dames zich opsluiten in een eng kringetje: ze houden zowel van internationaal eten als van een lekkere "Hollandse pot".

In voorliggend kookboek, mooi geïllustreerd en met creatieve layout, komen zowat tachtig gerechten aan bod die, naargelang het seizoen, geserveerd worden in hun restaurant "De Pastinaeck". Voor deze oeroude groente uit onze contreien alleen al zou je het boek kopen: pastinaak is immers geschikt voor zeer uiteenlopende bereidingstechnieken.

De keuze van "oude" ingrediënten is één aspect van het succes van De Pastinaeck, maar daarnaast is er ook de grote creativiteit waarmee deze horeazaak de diverse ingrediënten gebruikt. Neem even een kijkje bij de recepten: gebakken kropsla met kaantjes van kalfswang, pastinaaksoep, krokant boerenei met knoflookspinazie, wentelteefjes met krentenbrood, lamsrollade met aardpeer en pompoen, gekonfijte zuurkoolstamppot, broodje balkenbrij met stroop, ...

Bij ieder recept wordt vermeld wat het meest geschikte seizoen is en wordt de moelijkheidsgraad aangeven met 1, 2 of 3 pastinaakjes. De bereidingswijze is duidelijk, dat mag geen probleem zijn. Iets moeilijker kan het zijn om sommige ingrediënten op de kop te tikken, maar met wat rondvragen en de hulp van het internet kan ook deze klus geklaard worden.

Lekker kookboek, dat bovendien de "Hollandse" keuken een stevige creatieve impuls bezorgt.


Ondertitel: "De ontdekking van oer-Hollandse gerechten in meer dan 80 recepten".

Tags: Gastronomie, Hollandse gerechten, Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: