Op reis in Frankrijk kom je altijd wel in contact met de lokale keuken, van welk niveau dan ook. Sterrenniveau is absoluut geen vereiste om heerlijk te smikkelen. De nieuwe Franse Keuken van Paul Bocuse moge dan niet alomtegenwoordig of hip te zijn, haar invloed valt in geen tijden weg te cijferen. In tal van bereidingen liet de meester sporen na.
Is het niet heerlijk om bij je terugkeer nogmaals te proeven van het lekkers dat je elders ontdekt hebt? Zelfs al was je niet of nog nooit in Frankrijk, van wat deze roemruchte kok bedacht heeft wil je toch graag eens proeven. Niet eens vijfentwintig euro voor meer dan duizend recepten van Bocuse, zou je daar neen tegen willen zeggen? Voor deze prijs moet je natuurlijk niet op glanzend papier en foto's rekenen.
De naam Bocuse hoeft niet af te schrikken; zijn recepten zijn soms allereenvoudigst op vlak van zowel ingrediënten als bereiding. Van Aardappelsoep tot Zuurkool, je ontdekt hier een enorm scala aan gerechten. De keuze kan verrassend groot zijn. Met een eenvoudig hoofdingrediënt als een ei bijvoorbeeld heeft de auteur meer dan vijftig gerechten opgenomen.
Laat het je smaken.