Geen nood meer om beroep te doen op huiselfen, kobolden of andere fantasierijke wezens om te genieten van wat er in Zweinstein geserveerd wordt. Met deze duidelijke en kleurrijke uitgave kan je zelf koken en proeven van wat Harry Potter en zijn gevarieerd gezelschap zoal op hun bord krijgen. Hoeft het gezegd dat hun gerechten eerder Brits getint zijn?
Sheperd's pie, sinaasappelmarmelade, gemberkoekjes, rabarber crumble, Guinness stew, Schotse eieren, stroopfudge, ... het lijkt allemaal te komen uit de keuken van Britse oma's. Of in ieder geval toch die van Harry Potter's oma, met dank aan het magische sausje waarmee auteur Tanja Dusy al haar recepten besprenkelt.
In Harry Potter's magische wereld is natuurlijk alles mogelijk, maar in ieder geval minder Brits zijn gerechten als goulashsoep, éclairs, aardappelpuree of kippensoep met vermicelli. Aan tafel in Zweinstein malen ze er niet om; als het maar betoverend lekker is!
Tanja Dusy's prettige en heldere schrijfstijl, de leuke namen van sommige gerechten en de mooie foto's dragen er allemaal toe bij dat dit een betoverend lekker kookboek is met vooral relatief eenvoudige maar toch zeer smakelijke gerechten.
Ondertitel: "Eenvoudig magisch koken".