Dat de Arabische keuken -uit welk land dan ook- geleidelijk aan een opmars bezig is, is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan haar kwaliteiten op vlak van smaak, geur en kleur, maar gastronomen als Mourir Toub spelen daarin ook een belangrijke rol. Steeds meer koks van Arabisch origine tonen op succesvolle wijze hun gastronomische creativiteit.
Behalve lekker oogt deze uitgave ook erg fraai. Fotografie en layout dragen absoluut een steentje bij tot het smaakvolle uitzicht. Een boek om in te bijten als het ware. Laat ons even de kern van de zaak bekijken: het lekkers dat allemaal op tafel wordt gebracht door Mourir Toub. Het oog wil beslist ook wat, maar het zijn toch de smaakpapillen die het definitieve oordeel vellen.
We beginnen eenvoudig: we halen in huis wat nodig is, we proberen enkele basisbereidingen, dips, sauzen, ... De door Toub voorgestelde soepen lijken alvast een heerlijk begin. Daarna komen achtereenvolgens groenten, vis, vlees en zoetigheden aan de beurt. Even bladeren doet me al vlug verlangen naar bijvoorbeeld Dorade uit de oven, Tunesische tajine, Bloemkoolbeignets, ijsthee, gepocheerde abrikoos, ... Ik kan niet wachten om te proeven!
Ondertitel: "Kook en eet met heel veel liefde en plezier".