"Gastronomische gids Plus" lijkt me wel een goede omschrijving voor deze uitgave. De lekkere lokale keuken wordt mooi voorgesteld in woord en beeld en als het even kon ook in geuren. Maar daarnaast heeft de auteur ook veel aandacht aan de mensen die hij ontmoet op zijn culinaire reizen en aan de cultuur en de geschiedenis van het land.
Reizen om te leren en te proeven dus. Frank Alberti is overduidelijk in de ban van de Cambodjaanse keuken, maar is ook trots op de mensen van ter plekke die hem hielpen op zijn culinaire ontdekkingstochten, al had de man zich vooraf terdege al kokend en proevend terdege voorbereid. Ja, in de voorbereiding zit (minstens) het halve werk.
Omwille van de tocht langs mensen en monumenten en de vele degelijke foto's is er in deze uitgave wellicht iets minder ruimte voor recepten, maar die ogen alvast erg smakelijk. Wat denk je alvast van Pompoencurrysoep met vis, Gebakken rijst met ananas, Omelet met sperziebonen, Zure soep met grove kroeung of Traditionele Khmer-soep met vis en kruiden?
Welkom in Cambodja en Smakelijk.
Ondertitel: "Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen".