Stijgende temperaturen, buitenbubbels, genieten van het mooie weer, ... er zijn meer dan voldoende goede redenen om vaker buiten te eten. Nu nog lekkere en gevarieerde gerechten op tafel brengen. Waar die tafel staat maakt niet zoveel uit: in de tuin, in een park, in de vrije natuur, op een camping of op een boot, ... Of misschien is het gewoon een dekentje op de grond.
Aangenaam gezelschap rondom je al dan niet geïmproviseerde tafel is natuurlijk leuk, maar wat er geserveerd wordt draagt natuurlijk ook bij tot het plezier van buiten eten. Samen eten is inderdaad een waardevol ingrediënt van een gelukkig leven. En als dat effen buiten kan, heerlijk toch?
De auteur serveert een breed scala aan gerechten voor buiten (al zijn die binnen ook best lekker). Van een eenvoudige snack over een picknick tot een gerecht dat extra voorbereiding vraagt. Er is zoveel dat kan bijdragen tot het plezier van buiten eten. Een bierblik-kip oogt allicht spectaculairder dan een haantje in aluminiumfolie. Een kampioenenontbijt legt een stevige basis voor een actieve dag. Watermeloensalade is fris en kleurrijk. Zoete-aardappelsaladerösti is sowieso lekker, maar doe er voorzichtig ook wat chimichurri bij. Smurvel is een term die mogelijk vragen oproep maar is eenvoudig te bereiden. Of zou buikspek met calvados iets zijn waarmee je de tafelgenoten kan plezieren?
Je merkt het, de keuze aan gerechten is zeer gevarieerd!
Ondertitel: "BBQ, camping, boot, picknick".