BELGISCH BAKBOEK ROYAL


Book BELGISCH BAKBOEK ROYAL
  • Auteur:
  • ISBN: 9789464941517
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 272
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 39,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 5/12/2024
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Hannibal Books
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • BELGISCH BAKBOEK ROYAL Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • BELGISCH BAKBOEK ROYAL Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Ver reizen is niet nodig om heerlijke gastronomie te ontdekken. Ook (en vooral) in eigen land druipt lekkers allerhande van de tafels, rekken en schappen in royale hoeveelheden. Na een eerder Belgisch Bakboek van de zelfde auteur doet deze heerlijke uitgave er nog een royale schep smaakpapillen strelende genoegens bovenop.


Al dat lekkers komt niet zomaar uit de lucht vallen bij wijze van voorafje biedt een historisch overzicht inzicht in de ontstaansgeschiedenis van het bakken van brood en aanverwante, weliswaar in verderaf gelegen contreien. Eenmaal onze voorouders het brood bakken degelijk onder de knie hadden leek er geen houden meer aan: uit de ovens van bakkers en gastronomische genieën vloeide ls het ware een gestage stroom van op deeg gestoelde gebakken heerlijkheden. Tegenwoordig zelfs inclusief veganistisch.

Auteur Stefan Elias, eertijds chef bakkerij bij het befaamde bakkersgeslacht Bloch, toont zich een meester in het vak. Daarnaast slaagt hij erin zowel zowel ervaren als beginnende bakkers duidelijke recepten en baktechnieken voor te schotelen. Als lezer / bakliefhebber weet je niet wat eerst te bakken en te proeven uit dit aanbod van ruim 150 lekkere bakbereidingen. Kies maar: krokante ovenbagels, gedekte appelvlaai, Luikse wafels met chocolade, botertongen, amandelhartjes, tulbandca&ke met maanzaad, gegarneerde quiche, volkorenbrood met vruchten en hazelnoten, ronde suisse, gevulde mastellen, ... Komt het water u ook al in de mond?

Eenmaal lijkt de auteur te twijfelen: wanneer het gaat om speculoos en speculaas. Onder de hoofding "Vlaamse speculoos" heeft hij het over speculaas, ter wijl er toch een duidelijk verschil is. Het achtervoegsel "loos" (zonder) wijst m.i. op de afwezigheid van de 4 kruiden die zo specifiek zijn voor speculaas. Duikt in een volgend boek ook Hasseltse speculaas op?

De prachtige foto's van Pieter de Kersgieter en Séverine Lacante doen je bijna bijten in deze smaakvolle uitgave. Maar eerst bakken natuurlijk aan de hand van de duidelijke recepten.

  


Ondertitel: "150 nieuwe recepten".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: