Heel veel is er niet bekend over het privéleven van de grote componist Johannes Sebastian Bach, maar alvast wel dat hij graag en goed at. Hij had een stevige voorkeur voor gerechten uit zijn geboorteregio Thüringen, maar ook gerechten uit andere streken of een glas Rijnwijn ging vlot naar binnen. Mede door zijn succes was hij een graag geziene gast bij vooraanstaande families, maar tijdens zijn jonge jaren versmaadde hij evenmin een stevige studentenhap.
De gerechten (en recepten) uit deze smakelijke uitgave weerspiegelen zowat zijn levensloop: de lokale keuken van Thüringen, het studentenvoedsel en de wat betere keuken van de gegoede burgerij bij wie hij vaak uitgenodigd werd.
Je ontdekt hier zowel Vlierbessensoep met sneeuw, Lebkuchen, Gekruide gehaktballen, Boerenknoedels als Snoek met saus van sardientjes en Zwammen met sinaasappel en citroen. Eveneens in deze interessante uitgave: enkele feestmenu's, bijvoorbeeld naar aanleiding van een orgelkeuring. De grote componist liet het zich allemaal smaken.
Geniet er eveneens van!
Ondertitel: Op culinaire reis in de barok".