De grenzen van de Provence zijn niet juist te bepalen, en dat is nu net het leuke ervan, ook al bestaat deze vroegere provincie van de Romeinen uit 5 departementen. De Provence moet je ontdekken, proeven en beleven.
Daniëlle Houbrechts, de kruidenspecialiste, laat in dit boek de platgetreden toeristische paden links liggen en kiest doelbewust voor een alternatieve tocht doorheen de Bouches du Rhone, de Vaucluse, de Var, de Alpes Maritimes en de Alpes de Hautes Provence. Het echte Provençaalse leven vind je bij de geitenboer in Banon, in de kleine dorpjes langs de lavendelvelden aan de voet van de Mont Ventoux, en bij de telers van olijven in Nyons. Tips voor speciale plekjes zijn een typische Provençaalse markt in Farcalquier, de hangende kruidentuin in Garde d’Adhémar, de historische kruidentuin in Mane en de kruidenwandeling in Brantes.
De kruidenspecialiste is kwistig met haar weetjes over kruiden. Zo ontdek je het verschil tussen groene en zwarte olijven, en leer je lavendel, spijklavendel en lavandin te onderscheiden. De vele recepten om thuis een Provençaalse avond te houden zetten je onmiddellijk aan ‘t kokkerellen.
Dit boek is ideaal om op een zonnige dag in je tuin te lezen. Je moet enkel zelf zorgen voor du veng, du peng en du bourseng.