Was je al in Griekenland (of Cyprus), dan weet je dat de lokale keuken véél meer te bieden heeft dan wat de doorsnee Griekse restaurants in onze contreien op hun spijskaart staan hebben. Eigenlijk doen ze de Griekse keuken onrecht aan door vooral gerechten aan te bieden als bijvoorbeeld lamsbrochette, moussaka, gegrilde scampi's, stoofpotje van lam, de onvermijdelijke mezze, enz... overgoten met retsina.
Als de Griekse restaurants in je buurt zich veelal beperken tot voormelde (meestal lekkere) gerechten, dan moet je misschien zelf maar eens aan de slag. Het aanbod is groot: van ontbijt tot hoofdgerecht, salades en andere bijgerechten, zoetigheden, kleine gerechten, feestelijke schotels, ... Je bekijkt het maar en het lijkt niet eens zo gek moeilijk als je de adviezen van de met Grieks-Cypriotische roots bedeelde Georgina Hayden nauwkeurig opvolgt.
Even bladeren door wat je zoals kan serveren: krokante bloemkool met olijven, mosselen in saffraanyoghurt, goudgele vissoep met prei, in wijn gepocheerde nectarines met anijs, buikspek met venkel, limonade van komkommer en tijm, gegrilde hallloumi met abrikozen, kip met citroen en oregano, ... Niet alleen lekker, maar ook met creatieve combinaties. De bijhorende degelijke foto's zijn een extra stimulans om meteen aan de slag te gaan.
Ondertitel: "Recepten voor elke dag".